Saffranspannkaka

Gör succé i jul. Eller efter jul. Äh vaffan. Året runt! Receptet kommer från ett vykort jag hittade när jag var i Visby senast och smaken är 100% god.

IMG_2079.JPG

Saffranspannkaka

5 dl risgrynsgröt
1,5 g saffran
50 g mald mandel
2 msk strösocker
0.5 tsk salt
5 ägg
3 dl grädde
1 dl mjölk

Stöt saffran med socker. Blanda med risgrynsgröt, mald mandel och salt. Ha därefter i äggen, grädden och mjölk och rör runt tills allt blandats. Häll pannkakssmeten i en smord form och grädda i ca 30 minuter i en ugn som är inställd på 200 grader. Se till att kakan har fin färg innan du tar den ur ugnen.

Servera varm med lättvispad grädde och salmbärssylt. Mums!

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.