Pad kraphao mo – fläskfärs med vitlök och chili
Jag brukar äta den här rätten på min favorit bland de thailändska restaurangerna i Stockholm – Who’s Thai på Hornsgatan i Hornstull. Systerkrog till omåttligt populära Och prisbelönta Ho’s som serverar kinesiskt. När jag hittade ett recept på Pad kraphao mo var jag ju bara tvungen att prova. Det blev vansinnigt gott.
Pad kraphao mo
4 vitlöksklyftor, grovhackade
2 grovhackade röda chilis
500 g fläskfärs
2 msk fisksås
2 msk oystersås
2 limes
olja
ev thaibasilika
Lägg vitlöken och chilin i en mortel och mortla på nån minut. Hetta upp olja och stek vitlöken och chilin rätt lugnt ett par minuter.
Ha i färsen i pannan och stek under omrörning tills den är fint fördelad och genomlagad. Ha i fisksås, oystersås, skal och saft av lime. Om du vill ha i thaibasilika, now’s the time.
Klart! Jag åt med risnudlar vända i sesasmolja + hackad koriander. Tänker att det är toppen med lite jodnötter till också. Enjoy!
One comment