Italienska köttbullar
Det här receptet snappade jag upp från ett tv-program på SVT som heter Simply Italian, ett ganska vanligt matlagningsprogram – alltså allt är färgglatt och lättlagat, och programledaren är en nypa överexpressiv. Viktigast ändå är att maten jag testlagat har varit riktigt bra! Dom här köttbullarna är också en av de rätterna jag fått mest kärlek tillbaka för.
Italienska köttbullar
500 gram valfri ekologisk köttfärs (jag föredrar blandfärs)
2 msk pofiber (byt till ströbröd om du har det i skåpet eller vill ha gluten)
3 msk laktosfri grädde
1-2 dl finriven parmesan
1 knippe hackad bladpersilja
1 ägg
Blanda pofiber med grädde och låt svälla en stund. Ta fram en ganska stor bunke och ha i alla ingredienserna på en och samma gång. Blanda ihop allt noga utan att köra på för hårt. Rulla ganska små bollar av smeten och stek i smör och lite olja.
Jag åt de här köttbullarna tillsammans med hemmagjord tomatsås och sallad. Och så drack jag italienskt vin till såklart. Magi!
PS. Använder du oekologisk köttfärs när du lagar efter det här receptet så hoppar köttbullarna ut ur stekpannan och rullar iväg, bara så att du vet. DS.