Vegetarisk pyttipanna med halloumi
Om en vegetarian äter ägg eller inte lägger jag mig inte i, jag är nämligen inte vegeterian. Däremot väljer jag bra kött och eftersom det kostar mer så tillagar jag kött oftast lite mer sällan. Och så är det ju också väldigt gott för både sinne och kropp med grönsaker.
Vegopytt med halloumi
1 gul lök
2 morötter
3 potatisar
0,5 kålrot
0,5 palsternacka
1 st persiljerot
1 pkt halloumi
5-7 dl grönsaksbuljong
1 msk rapsolja
1 msk smör
Lägg alla grönsaker utom löken i en kastrull, häll över grönsaksbuljong så att det täcker grönsakerna och koka nästan mjuka. Stek löken i olja utan att den får yta, lägg sedan smöret i stekpannan och låt det smälta. Häll sedan över de kokta grönsakerna i stekpanna och stek tills de fått lite yta. Skär halloumin i kuber och blanda ner i stekpannan och stek klart allt tillsammans. Servera med dina favorittillbehör, exempelvis inlagd gurka, rödbetor eller ägg.
Detta recept räckte till två rätt stora portioner och en matlåda.