Lammfärsbiffar med chili & feta
Lammfärsbiffar, köttfärsbiffar eller kalvfärsbiffar. Biffar gjorda på färs är svårt att misslyckas med, se bara till att ha ett bra grundrecept som mitt så kan du fylla dem med lite vad som helst.
Lammfärsbiffar med chili och fetaost
500 g lammfärs
1 liten gul lök
1 ägg
1/2 dl mjölk (funkar med grädde också)
1/2 dl ströbröd
2 färska chilifrukter
1/2 pkt fetaost
1 msk torkad mynta
salt och peppar
2 dl bulgur
4 dl grönsaksbuljong
Crème fraiche
Hot Sauce
Grönsallad med dina favoritgrönsaker
Börja med att blanda mjölk och ströbröd i en skål och låt stå tills det blir en fast gröt. Riv löken på ett rivjärn och lägg i skålen tillsammans med brödgröten, färsen och ett ägg. Blanda väl för hand, hacka chilin, smula fetaosten och lägg i skålen. Blanda lite försiktigt med färsen och krydda med mynta, salt och peppar. Dela färsblandningen i lika delar, rulla delarna till bollar och platta till i handflatan till önskad storlek. Stek 3-4 minuter på varje sida. Använd stekfett om du vill, det är inte nödvändigt.
Koka bulgurn i buljongen tills vattnet försvunnit och bulgurn är mjuk. Blanda salladen med grönsakerna och lägg upp på tallrik tillsammans med bulgurn och biffarna. Lägg ett par matskedar crème fraiche på tallriken och droppa på Hot sauce efter smak.
Du kan kontrollera styrkan på dina köttfärsbiffar med chilifröna, ju fler frön desto starkare biff. Receptet räckte till middag för två och matlåda för en.