Granola – en lite roligare müsli
Jag har alltid gjort likadant. Jag snöar in på nåt och sen hetsar jag med det tills det att jag tröttnar. Frukosten är inget undantag och nu är det yoghurt och flingor som gäller. Eller hemmagjord müsli rättaste sagt.
Granolamüsli
3-4 dl nötter – typ mandel, pekan, hasselnöt
5 dl flingor – typ havregryn, dinkelflingor
2-3 dl frön – typ linfrö, pumpafrö, solrosfrö
1 dl kokos – hyvlad eller riven
0,75 dl honung
0,5 dl vatten
0,5 majsolja
2 nypor flingsalt
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Ta fram en plåt och lägg på bakplåtspapper. Häll alla flingor, nötter, frön och kokos på plåten. Blanda om. Häll honung, vatten och olja i en bunke och rör om ordentligt. Häll sen vätskeblandningen över fröblandningen och blanda om noga. Rosta allt i ugnen i 15-20 minuter. Var noga med att röra om då och då. Ta ut müslin och låt svalna helt.